PG-Immanuel

Kraanvogelstraat 1 Amersfoort


Diaconie/Voedselbank

Helpen om te helpen

Naar elkaar omzien, er voor de ander zijn, elkaar helpen vooral in deze barre tijden van crisis. Elkaar liefhebben. Dat zijn de uitgangspunten die ons ertoe zetten om de diaconale hulpverlening/voedselbank te leiden. Als je de ander liefhebt dan heb je heel veel voor hem/haar over. Dan geef je het allerbeste van wat je hebt weg. Helpen om te helpen Elkaar liefhebben is ook het grootste gebod. De liefde voor elkander is de basis van alles.

  

Wij zijn zo blij dat wij iedere week worden voorzien van heel veel produkten. Ondanks het feit dat we maar een paar sponsoren hebben. Wij geloven dat de Heer ons ALTIJD weer voorziet en wij zodoende de mensen die bij ons komen kunnen voorzien van veelal uiteenlopende produkten (groente, brood, zuivel etc). Dank zij Hem.

 

Iedere donderdag worden de kratten klaargezet en de vrijdag daarop zijn wij al omstreeks een uur of negen in de ochtend in de weer om de produkten op te halen, te verdelen en in te pakken Tussen vier en half zes komen de mensen hun pakket ophalen. En willen ze even met elkaar gezellig praten, hun wederwaardigheden met elkaar delen onder het genot van een kop koffie/thee of iets fris dan is er de mogelijkheid in onze ‘huiskamer’. Van deze gelegenheid wordt gretig gebruik gemaakt. Het is er altijd druk. Veelal mensen uit de buurt de wijk Liendert komen bij ons een pakket ophalen. Maar er zijn ook enkelen van ‘buiten’ Waarom niet? Als iemand in nood is en wij kunnen een helpende hand bieden, dan doen wij dat.

 

Tiny Roos, namens het hele diaconale/voedselbank-team van de Immanuelkerk.

Voor meer info over de voedselbank kunt u mailen naar Dhr. Ruud Molensky, info@prismay.nl 


Terug naar uw keuze


Terug naar het begin