Filippijnen

Download u onze laatste

nieuwsbrief


Download u ook onze

kennismakingsfolder

Welkom bij onze stichting
Sunshine Corner Ministry is een kleinschalig initiatief en draagt de verantwoording voor een project in Cebu-City op de Filipijnen. Onze voornaamste activiteiten bestaan uit de opvang van straatkinderen, de begeleiding, de scholing e.d., zodat deze kinderen een betere toekomst kunnen krijgen.


De entree van het terrein van Sunshine Corner

Kinderen van de straat

Wij beschikken over twee jongens- en twee meisjeshuizen, die gebouwd zijn in de vallei. Daarnaast beschikken wij over een hoofdgebouw, waarin het kantoor, maatschappelijk werk, vergaderruimte e.d. gehuisvest is. Tevens woon hier de directie en een paar stafmedewerkers.


De twee jongenshuizen

Elk huis wordt geleid door een Filipijns echtpaar, die elk de zorg dragen voor twaalf kinderen en daarnaast nog hun eigen kinderen. Alle kinderen moeten naar school en daarnaast krijgen ze taken, zoals corvee, koen en hun eigen was doen, zodat ze leren hoe ze later hun eigen bestaan goed kunnen regelen. Na hun schoolopleiding kan er voor een eventuele beroepsopleiding gezorgd worden, waardoor het voor hen gemakkelijker werd een baan te vinden, zodat ze op eigen benen zouden kunnen gaan staan.

De Jerusalem-familie

De De Israël-familie

De twee meisjeshuizen

Ook deze huizen worden geleid door Filipijnse huisouders en dragen zorg voor twaalf meisjes en hun eigen kinderen. Sommige mensen vragen ons regelmatig wat de leeftijden zijn van de kinderen. In principe nemen we alleen kinderen op van 6 tot maximaal 16 jaar, maar er worden uitzonderingen gemaakt als het om meerdere kinderen uit één gezin gaat. We hebben geen eindleeftijd, maar ze mogen blijven totdat ze kun studie hebben afgemaakt en daarna kunnen ze eventueel naar een Bijbelschool.

De Bethesda-familie

De Bethany-familie

Begeleiding

Alle kinderen worden, naast de huisouders, begeleid door onze maatschappelijk werkster. Daarnaast krijgen dagelijks onderricht uit de bijbel en gaan naar school. Indien nodig, zorgen we er voor, dat ze bijlessen krijgen. Vaak hebben ze nog geen of weinig scholing gehad door het straatleven. Op deze manier proberen we ze te helpen, zodat ze bij hun leeftijdsgenootjes in de klas kunnen komen. We proberen altijd in contact te komen met de ouders of de overgebleven familieleden van deze kinderen en dringen er op aan, dat ze de kinderen regelmatig bezoeken, zodat de familieband niet verloren gaat. Omdat Sunshine Corner een Christelijk project is gaat iedereen zondags naar de kerk.


Evangelisatie
In het najaar van 2007 werd met evangelisatie gestart in het dorpje Carcar. Hier wonen twee voormalige Sunshine Corner kinderen. Er ontstond een vaste groep ontstaan van ca. 200 personen, bestaande uit volwassenen, tieners en kinderen.

Evangelisatie in Carcar

Velen van hen hebben een beslissing voor Jezus genomen en gaven te kennen om gedoopt te mogen worden. In 2010 werd deze nieuwe evangelisatie gesplitst in drie Bijbelstudie groepen. Wekelijks gaan Tito en Lenie met een aantal medewerkers daar naar toe.

Activiteiten

Op het terrein is een groot basketbalveld beschikbaar. Naast basketbal kunnen de kinderen kunnen daar gewoon spelen. Ze zijn gek op allerlei spelletjes. In de zomervakantie mogen ze vaak naar een kamp, waar watervallen zijn. Ze kunnen daar extra genieten.


Sponsoring
Elk kind dat in Sunshine Corner een thuis heeft gevonden, wordt gesponsord door één of meerdere sponsorouders in Nederland. Elke sponsor ontvangt elke drie maanden een brief van het kind dat zij sponsoren. Ook krijgt de sponsor elk jaar een nieuwe foto van het kind. Juist vanwege het contact over en weer wordt dit als erg plezierig ervaren.

Dik en Paula van der Sluijs verkopen spulletjes ten bate van Sunshine Corner

Sponsorreizen

Elk jaar bezoeken wij het project. Al een heel aantal jaren willen sponsors graag mee om hun kind te ontmoeten. Wij hebben daarvoor een aantal gastenkamers beschikbaar. De reis- en verblijfkosten moet iedereen wel zelf betalen, want dat doen wij ook. Hebt u interesse, neem dan contact met ons op.

Vriendelijke groet
Dik en Paula van der Sluijs


Onze gegevens:
Stichting Sunshine
Dik en Paula van der Sluijs
Eikenlaan 16, 3828 BZ Hoogland
Tel. (033) 298 52 07
E-mail: info@sunshinecorner.nl
IBAN: NL10 ABNA 0450 1292 68


Kijkt u ook op www.sunshinecorner.nl

Download u onze laatste

nieuwsbrief


Download u ook onze

kennismakingsfolder