Hier kunt u onze laatste

nieuwsbrief

downloaden.

Leest u ook de

nieuwsbrief

van

Paul en Linke de Cock

Ierland

Hallo, wij zijn Ismael en Evelien Flach


Wij zijn sinds 2000 in Ierland werkzaam als zendingswerkers. Evelien is opgegroeid in Nederland, en Ismael in Brazilie als zoon van zendelingen. Beiden voelden we altijd al een sterke roeping om het evangelie in te gaan, en meteen na ons trouwen in 1995 begonnen we met onze opleiding aan de Azusa Bijbelschool in Lunteren.


Toen we in 2000 vertrokken naar Ierland hadden we 2 kinderen, Thomas die 2 was en Lisa die 6 maanden oud was. En in 2002 breidde ons gezin zich verder uit met een tweeling, Noah en Sophia.

In al deze jaren hebben we gewerkt met gemeenteplanting en het ondersteunen van pioniersgemeenten, in het westen van Ierland, county Galway en county Clare. Onze grootste focus en passie was jeugdwerk, discipelschapstraining en muziek. Ook landelijk waren we al vanaf het begin betrokken bij een organisatie die weekenden en conferenties organiseert, Summerfire.


In 2019 opende een nieuwe deur om een gemeente te planten in Ennis, de hoofdstad van county Clare. In Ennis was op dat moment geen evangelische/pinkstergemeente meer. Via een grotere gemeente in een naburige county hoorden we van een huiskring in Ennis.

Deze groep bleek al jaren te bidden om een gemeente te kunnen planten, maar het kwam toch steeds niet van de grond. Na 6 maanden de huiskring bezocht te hebben sprak de Heer heel duidelijk op een van de avonden dat het nu de tijd was. De groep vroeg Ismael of hij de rol van voorganger op zich wilde nemen, en na een periode van vasten en bidden bevestigde de Heer heel duidelijk dat dit inderdaad zijn wil was. En 4 maanden later in Juli 2019 hield Hope Church Ennis zijn eerste dienst! Binnen het eerste jaar groeide de gemeente al hard en is er een krachtige, bruisende gemeenschap van gelovigen ontstaan in Ennis.


In deze 20 jaar is er veel verandert in Ierland. In 2000 waren er nog maar heel weinig Evangelische Christenen in Ierland. Religie nam de plaats in van een persoonlijke relatie met God. Nu is de plaats van religie in de samenleving heel snel aan het afnemen, en maakt plaats voor atheisme, en een godloze samenleving, zoals in veel westerse landen ook te zien is. Maar de evangelische kerk is ondertussen ook langzaam gegroeid in Ierland, deze groei is ook met name te danken door de influx van immigranten uit vele verschillende landen.

Ons gebed en verlangen is om een krachtige gemeente te bouwen in Ennis, die velen zal bereiken met het evangelie. En we geloven dat er nog een tijd van grote oogst zal plaatsvinden in Ierland, en dat de Heer zijn Geest zal uitstorten over dit land, voor Hij terugkomt!


U kunt ons werk in Hope Church Ennis volgen op Facebook en YouTube!

Facebook: @hopechurchennis.ie

YouTube: Hope Church Ennis

Leest u ook de

nieuwsbrief

van

Paul en Linke de Cock

Hier kunt u onze laatste

nieuwsbrief

downloaden.